Hoorzitting Tweede Kamer toezicht openbare ruimte

Nieuwsbericht

Donderdag 5 september vindt in de Tweede Kamer een hoorzitting plaats over de samenhang in toezicht en handhaving in de openbare ruimte. Daarbij wordt gesproken over de rol en het takenpakket van de boa (bijzondere opsporings ambtenaar) - onder andere in relatie tot de politie - en de boa-brief van minister Opstelten.

Tijdens een bijeenkomst van de vaste commissie voor Veiligheid en Justitie zullen in drie rondes verschillende deskundigen worden gehoord.

In ronde 1 (Organisaties):
De heer G. van Breen (Detailhandel Nederland), mevrouw L. Kerstens (VNG) en de heer L.G. Moor (Stichting Maatschappij en Veiligheid)

In ronde 2 (Wetenschap):
De heer A.G. Mein (auteur "De stand van het boa-stelsel"), de heer B.A.M. van Stokkum (auteur WODC-rapport "Toezichthouders en handhavers in de (semi)publieke ruimte") en de heer P. Kruize (auteur "Winkelboa's nader beschouwd")

In ronde 3 (Politie):
De heer R.G.C. Bik (korpsleiding Nationale Politie, portefeuillehouder boa's), de heer G. van de Kamp (politievakbond ACP), de heer H. Busker (politievakbond NPB) en de heer M. Beuving (Beroepsvereniging buitengewoon opsporingsambtenaren)

De hoorzitting start om 10:00 uur